Let’s compost!

I’m always thinking about how can I reduce my ecological footprint? I’m consciously trying to reduce my waste production.  I also always separate the waste. Plastic, paper, metal and glass. But there are still some stuff that has to go to the mixed trash. For example the scraps after cooking. It is so sad, that actually those scraps could be useful. Composted, these scraps turn into fertilizer. But closed in a plastic bag these scraps can’t biodegrade, thus just increase the amount of waste in landfills. I started to think, how could we save the scraps from going to the landfill and make them useful? We have to compost them. But I don’t have a garden. So what now. A service which collects scraps and takes them to a composter would be nice, but not really profitable regarding the small amount of household biodegradable leftovers. So we need an in-hose solution. A machine that can compost and fits into a small apartment. I got so excited about the idea. I would totally buy a machine like this. I tried to find on the internet, and I was so happy when I found out that it EXISTS!!!

It is called Food Cycler: Home. Very easy to use (put the scraps in and push a button) and it turns scraps into humus-rich soil amendment in 3 hours. I NEED one. When I finally going to have my place, this is going to be one of the first machines I invest in (along with a juicer machine. I want to juice every day. And then I can compost the scraps. Perfect plan.)

If you are as excited as I am, you can buy it on Amazon.

Képtalálat a következőre: „food cycler indoor composter”

Állandóan azon jár az agyam, hogy hogyan tudnám csökkenteni az ökológiai lábnyomomat. Tudatosan próbálom csökkenteni az általam termelt hulladék mennyiséget. És természeten mindig szétválogatom a szemetet. Papír, műanyag, üveg, fémek. De még így is nagyon sok mindent a közös szemétbe kell dobni. Mint például a főzés után maradt zöldségmaradékokat. Olyan elkeserítő, hogy ezeket a maradékokat hasznosan is fel lehetne használni. Komposztálás után értékes trágyaként lehet használni a kertben, virágoknál. De mivel a szeméttelepen végzik egy műanyag zacskóba zárva, így nem tudnak lebomlani, és csak a szemétmennyiséget növelik. Elkezdtem gondolkozni, hogy hogyan lehetne ezt elkerülni, és felhasználni a maradékokat. Komposztálni kell őket, az már biztos! De nincs kertem, akkor most, mi legyen? Egy szolgáltatás, ami összegyűjti ezeket a maradékokat és elviszi egy komposztáló üzembe nagyon szuper lenne, de ha azt nézzük, hogy a maradékok mennyisége elég csekély, valószínűleg nem lenne jövedelmező. Ezért egy házon belüli megoldásra lenne szükség. Egy gépre, ami elfér egy lakásba, és komposztálja a maradékokat. Fellelkesülve az ötleten, egyből el is kezdtem az interneten kutakodni. ÉS MEGTALÁLTAM. Létezik ez a gép!

Food Cycler: Home- nak hívják. Nagyon egyszerű használni; beleteszed a maradékokat, megnyomsz egy gombot, és 3 óra alatt humuszban gazdag föld-adalék válik belőle. KELL NEKEM EGY! Az már biztos, hogy amikor végre meglesz a saját kis helyem, ez lesz az első gép, amit beszerzek. (A juicer gép mellett. Minden nap juice-olni akarok. És utána a maradékot beleteszem a komposztálóba. Tökéletes)

Ha ti  is olyan lelkesek vagytok mint én, akkor az Amazonról megrendelhetitek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s